Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 300 gr spinazie
- 50 gr geraspte kaas (bv pecorino)
- 2-3 eieren
- snufje nootmuskaat
Optie: andere groenten naar keuze

Ik zie je recepten van supermarkten of op internet voor dingen die me lekker lijken. En check ik regelmatig de voedingswaarden om bewuste keuzes te kunnen maken.
Vaak zijn de verhoudingen tussen koolhydraten en eiwit en vet niet in balans, en bevat zo’n recept weinig groente. Vaak verander ik de samenstelling een beetje, vul hier en daar wat aan en maak ik er een gezonder recept van.
Hieronder een gezonde variatie voor een heerlijke lunch
Hoe maak je het:
Snij de ui in dunne ringen en snij de knoflook fijn of pers deze uit.
Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten op laag vuur.
Zet het vuur middelhoog, bak eerst de harde groenten (als je die wilt toevoegen) en voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
Klop de eieren los en schep de kaas erdoor. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Schenk het eiermengsel over de spinazie in de pan en roer alles door. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur de frittata ongeveer 15 minuten garen.
Lekker met een frisse salade.
Eet smakelijk!!