Aardappelcurry met ei (2 personen)

Aardappelcurry met ei (2 personen)

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • stukje gemberwortel (grootte ca. 1 duim)
  • 1⁄2-1 rode peper
  • 400 gram sperziebonen
  • 1/5 groentebouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel kokosmelk

Bereiding

  1. Kook de eieren hard.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water 5 minuten.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  5. Snijd de peper in de lengte open en verwijder de pitjes. Snijd de peper in reepjes.
  6. Maak de sperziebonen schoon.
  7. Maak van het groentebouillontablet 100 ml bouillon.
  8. Fruit de ui en de gember in de hete olie. Bak de kerrie kort mee tot het gaat geuren.
  9. Voeg de aardappelblokjes, de groentebouillon, de kokosmelk en de ringetjes peper toe en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten zacht stoven.
  10. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  11. Pel de eieren en snijd ze in parten. Meng de parten ei door de curry en warm het geheel goed door.
  12. Serveer de sperziebonen erbij.

Bron: voedingscentrum.nl

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Contact

WHY-Coaching
P.C. Hooftlaan 50
7552 HG Hengelo (Ov).
06-239 66 666
[email protected]

Op afspraak

Maandag 08:30 – 12:00
18:00 – 21:00
Dinsdag op afspraak
Woensdag 08:30 – 12:00
18:00 – 21:00
Donderdag gesloten
Vrijdag 08:30 – 12:00
Zaterdag op aanvraag
Zondag gesloten

Pin It on Pinterest

Share This