Arros con pollo (Gestoofde kip met rijst 2 personen)

Ingrediënten

  • 1ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes selderij
  • 200 gram kippendijfilet
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1⁄2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
  • 1⁄2 theelepel komijn
  • 1⁄2 theelepel koriander
  • peper
  • 1 eetlepel lichte sojasaus met
  • minder zout
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram wortel
  • 150 gram doperwten, diepvries

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Was de selderij en knip het klein.
  3. Snijd de kip in flinke repen.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
  5. Voeg de kip toe en bak mee bruin.
  6. Bak de tomatenpuree kort mee.
  7. Voeg de specerijen, de selderij en peper naar smaak toe. Giet 1⁄2 glas water (100 ml) water met de sojasaus bij de kip en stoof de kip 20 minuten.
  8. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in stukjes.
  10. Kook de worteltjes in een beetje water in een paar minuten gaar.
  11. Kook de doperwtjes in 2 minuten mee gaar.
  12. Schep de wortel met doperwtjes en de rijst door het kip mengsel.

Bron: voedingscentrum.nl

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Contact

WHY-Coaching
P.C. Hooftlaan 50
7552 HG Hengelo (Ov).
06-239 66 666
[email protected]

Op afspraak

Maandag 08:30 – 12:00
18:00 – 21:00
Dinsdag op afspraak
Woensdag 08:30 – 12:00
18:00 – 21:00
Donderdag gesloten
Vrijdag 08:30 – 12:00
Zaterdag op aanvraag
Zondag gesloten

Pin It on Pinterest

Share This