Ingrediënten
- 1ui
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes selderij
- 200 gram kippendijfilet
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 1⁄2 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
- 1⁄2 theelepel komijn
- 1⁄2 theelepel koriander
- peper
- 1 eetlepel lichte sojasaus met
- minder zout
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram wortel
- 150 gram doperwten, diepvries
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Was de selderij en knip het klein.
- Snijd de kip in flinke repen.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
- Voeg de kip toe en bak mee bruin.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de specerijen, de selderij en peper naar smaak toe. Giet 1⁄2 glas water (100 ml) water met de sojasaus bij de kip en stoof de kip 20 minuten.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de worteltjes schoon en snijd ze in stukjes.
- Kook de worteltjes in een beetje water in een paar minuten gaar.
- Kook de doperwtjes in 2 minuten mee gaar.
- Schep de wortel met doperwtjes en de rijst door het kip mengsel.
Bron: voedingscentrum.nl