Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 1 kleine bloemkool
- stukje prei
- 150 gram champignons
- 150 gram rundergehakt
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- paprikapoeder
- ± 150 ml halfvolle melk
- nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes.
- Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Kook de bloemkool in ± 8 minuten in weinig water net gaar.
- Bak het gehakt in de margarine in een braadpan gaar en rul.
- Bak de preiringen en de champignons enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water toe en warm dit goed door.
- Maak het mengsel op smaak met peper en paprikapoeder.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree. Maak de aardappel puree op smaak met peper en nootmuskaat.
- Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
- Schep de bloemkool er op en dek dit af met de rest van de puree.
- Laat het gerecht onder een hete grill of in een voorverwarmde hete oven (200°C) goudgeel kleuren.
Bron: voedingscentrum.nl