Couscous met gegrilde vis en groente (2 personen)

Ingrediënten

  • 1⁄4 bouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 – 3 theelepels ras el hanout
  • 1⁄2 theelepel komijnzaad
  • 3 eetlepels olie
  • 2 stukjes vis, bijv. kabeljauw, koolvis

Materialen

  • grillpan of grill

Bereiding

  1. Breng 200 ml water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
  2. Doe de couscous in een kom, schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd het in snippers.
  4. Maak de rest van de groente schoon. Snijd de paprika in stukken en de courgette en aubergine in dunne plakken.
  5. Fruit de ui en de knoflook met ras el hanout en het komijnzaad in 1 eetlepel olie zacht. Bak de paprika mee.
  6. Meng dit door de couscous.
  7. Bestrijk de plakken courgette en aubergine met een beetje olie en grill ze in een grillpan gaar.
  8. Bestrijk de stukken vis met een beetje olie en strooi er wat ras el hanout over.
  9. Grill de vis in enkele minuten gaar.
  10. Meng de groente door de couscous en leg de stukken vis erop.

Bron: voedingscentrum.nl

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Contact

WHY-Coaching
P.C. Hooftlaan 50
7552 HG Hengelo (Ov).
06-239 66 666
[email protected]

Op afspraak

Maandag 08:30 – 12:00
18:00 – 21:00
Dinsdag op afspraak
Woensdag 08:30 – 12:00
18:00 – 21:00
Donderdag gesloten
Vrijdag 08:30 – 12:00
Zaterdag op aanvraag
Zondag gesloten

Pin It on Pinterest

Share This