
Ingrediënten
- 1⁄4 bouillontablet met minder zout
- 150 gram volkoren couscous
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 – 3 theelepels ras el hanout
- 1⁄2 theelepel komijnzaad
- 3 eetlepels olie
- 2 stukjes vis, bijv. kabeljauw, koolvis
Materialen
- grillpan of grill
Bereiding
- Breng 200 ml water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
- Doe de couscous in een kom, schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het in snippers.
- Maak de rest van de groente schoon. Snijd de paprika in stukken en de courgette en aubergine in dunne plakken.
- Fruit de ui en de knoflook met ras el hanout en het komijnzaad in 1 eetlepel olie zacht. Bak de paprika mee.
- Meng dit door de couscous.
- Bestrijk de plakken courgette en aubergine met een beetje olie en grill ze in een grillpan gaar.
- Bestrijk de stukken vis met een beetje olie en strooi er wat ras el hanout over.
- Grill de vis in enkele minuten gaar.
- Meng de groente door de couscous en leg de stukken vis erop.
Bron: voedingscentrum.nl