
Ingrediënten
- 1 (oude) volkoren boterham
- 1 ui
- 150 gram mager rundergehakt
- paprikapoeder, peper
- 1 theelepel oregano
- 2 winterwortels
- 1 sinaasappel
- 2 schijven verse ananas
- 1 rood pepertje
- 6 takjes selderij
- ijsbergsla
- 4 volkoren broodjes
Materialen
- grillpan
Bereiding
- Scheur het brood in stukken en week het in 2 eetlepels water.
- Pel de ui en rasp de helft fijn. Snijd de andere helft in ringen.
- Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de geraspte ui, paprikapoeder, peper en wat oregano.
- Vorm er 4 platte schijven van. Laat de burgers afgedekt een half uur in de koelkast opstijven.
- Schrap de wortels en rasp ze fijn.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
- Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes. Vang het sap op.
- Meng de sinaasappelstukjes, geraspte schil en het sinaasappelsap door de geraspte wortel en zet de salade even apart.
- Snijd de ananas in kleine stukjes.
- Maak het pepertje schoon en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd het pepertje in reepjes.
- Was de selderij en knip het klein.
- Meng de reepjes peper en de selderij door de ananas.
- Was de slabladen en dep ze droog.
- Verwarm een grillpan en bak hierop de uienringen goudbruin.
- Snijd de broodjes open en rooster de snijkanten op de grillpan krokant.
- Bak de burgers in ca. 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
- Beleg de broodjes met sla, wat ananas-­kruidensalsa, een burger en de uienringen en geef de wortelsalade erbij.