Down Underburger met ananas-kruidensalsa (2 pers)

Ingrediënten

  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 1 ui
  • 150 gram mager rundergehakt
  • paprikapoeder, peper
  • 1 theelepel oregano
  • 2 winterwortels
  • 1 sinaasappel
  • 2 schijven verse ananas
  • 1 rood pepertje
  • 6 takjes selderij
  • ijsbergsla
  • 4 volkoren broodjes

Materialen

  • grillpan

Bereiding

  1. Scheur het brood in stukken en week het in 2 eetlepels water.
  2. Pel de ui en rasp de helft fijn. Snijd de andere helft in ringen.
  3. Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de geraspte ui, paprikapoeder, peper en wat oregano.
  4. Vorm er 4 platte schijven van. Laat de burgers afgedekt een half uur in de koelkast opstijven.
  5. Schrap de wortels en rasp ze fijn.
  6. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
  7. Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes. Vang het sap op.
  8. Meng de sinaasappelstukjes, geraspte schil en het sinaasappelsap door de geraspte wortel en zet de salade even apart.
  9. Snijd de ananas in kleine stukjes.
  10. Maak het pepertje schoon en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd het pepertje in reepjes.
  11. Was de selderij en knip het klein.
  12. Meng de reepjes peper en de selderij door de ananas.
  13. Was de slabladen en dep ze droog.
  14. Verwarm een grillpan en bak hierop de uienringen goudbruin.
  15. Snijd de broodjes open en rooster de snijkanten op de grillpan krokant.
  16. Bak de burgers in ca. 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  17. Beleg de broodjes met sla, wat ananas-­kruidensalsa, een burger en de uienringen en geef de wortelsalade erbij.

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Contact

WHY-Coaching
P.C. Hooftlaan 50
7552 HG Hengelo (Ov).
06-239 66 666
[email protected]

Op afspraak

Maandag 08:30 – 12:00
18:00 – 21:00
Dinsdag op afspraak
Woensdag 08:30 – 12:00
18:00 – 21:00
Donderdag gesloten
Vrijdag 08:30 – 12:00
Zaterdag op aanvraag
Zondag gesloten

Pin It on Pinterest

Share This