Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- 1 tomaat
- 200 gram mager rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- peper, nootmuskaat
- ca. 150 ml halfvolle melk
- 1 volkoren beschuit
- 500 gram aardappelen
- 400 gram sperziebonen
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Was de tomaat en pureer hem in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Maak het gehakt aan met de bosuitjes, de uitgeperste knoflook, de gepureerde tomaat, peper, een paar lepels melk en de fijngemaakte beschuit.
- Druk het gehakt in een kleine ovenvaste schaal.
- Laat het gehakt in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en bruin worden.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Breng de rest van de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Geef de aardappelpuree en de sperziebonen bij de gehaktschotel.