Gehaktschotel (2 personen)

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 1 tomaat
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • peper, nootmuskaat
  • ca. 150 ml halfvolle melk
  • 1 volkoren beschuit
  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram sperziebonen

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  3. Was de tomaat en pureer hem in de keukenmachine of met een staafmixer.
  4. Maak het gehakt aan met de bosuitjes, de uitgeperste knoflook, de gepureerde tomaat, peper, een paar lepels melk en de fijngemaakte beschuit.
  5. Druk het gehakt in een kleine ovenvaste schaal.
  6. Laat het gehakt in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en bruin worden.
  7. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  8. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  9. Breng de rest van de melk aan de kook.
  10. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  11. Geef de aardappelpuree en de sperziebonen bij de gehaktschotel.

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Contact

WHY-Coaching
P.C. Hooftlaan 50
7552 HG Hengelo (Ov).
06-239 66 666
[email protected]

Op afspraak

Maandag 08:30 – 12:00
18:00 – 21:00
Dinsdag op afspraak
Woensdag 08:30 – 12:00
18:00 – 21:00
Donderdag gesloten
Vrijdag 08:30 – 12:00
Zaterdag op aanvraag
Zondag gesloten

Pin It on Pinterest

Share This