Ingrediënten voor de cake:

  • 75 gr havermeel
  • 25 gr amandelmeel
  • 50 gr kokosbloesemsuiker 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder Snufje zout

Vulling:

  • 150 gr dadels
  • 200 ml warm water 25 gr cacao

Topping:

  • Handje noten:
    – pecan
    – walnoten
    – amandelen
    – hazelnoten

Overige benodigdheden:

  • bakvorm 16 cm

Aan de slag:

Wel de dadels in het warme water.
Vet je bakvorm in .
Meng de melen met het zout en bakpoeder in een kom.
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Doe de eieren met de kokosbloesemsuiker in een kom en mix dit met een mixer of keukenmachine luchtig.
Ongeveer 5 tot 8 minuten.
Zeef de melen en schep dit voorzichtig (anders verdwijnt er te veel lucht) met een spatel door de opgeklopte eieren totdat het meel is opgelost.
Schep het mengsel in de bakvorm en plaats het in het midden van de voor verwarmde oven.
Bak de cake in circa 30 min af.
Let op ! Open de oven niet tussendoor want dan kan de cake in zakken.

Ondertussen maak je vulling.

Doe de dadels met het water in de blender en blend dit fijn tot dat er een egale pasta ontstaat.
Schep het in een kom en voeg hier de vanille aroma ,zeezout en cacao bij er roer dit goed door en zet het in de koelkast.
Haal de cake na 30 min uit de oven en laat de cake nog even staan en afkoelen voor ongeveer 10 minuutjes en verwijder dan voorzichtig de vorm. Laat de cake nog even staan om verder af te koelen.
Als de cake afgekoeld is snij je de cake in 3 horizontale gelijke lagen.
Doe dit voorzichtig.
Begin met de bovenste laag en daarna de onderste.
Smeer met een mes de onderste laag in met de chocopasta en leg de 2e laag cake er op.
Smeer deze ook in met de chocopasta en leg daar de bovenste cake weer op.

Smeer deze ook in met de pasta en de rest van de taart.
Werk van boven af ,dit werkt het makkelijkst.
Strooi er nog wat nootjes op en langs en zet de taart even in koelkast zodat ie wat op kan stijven.
Geniet er van!