Overheerlijke en verantwoorde Herbalife appeltaart

Appeltaart

Wat heb je nodig voor het deeg:

  • 266 gram havermeel. Dit kan een kant en klare zijn maar je kan ook gewoon havermout in de blender fijn malen.
  • 52 gram F1 naar smaak. Ik heb toffee appel kaneel gebruikt. En een extra eetlepel kaneel toegevoegd. Maar vanille, Cookies and cream of chocola kan natuurlijk ook.
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 0,25 tl zout
  • 74 gram (6 el) gesmolten kokosolie en een beetje extra om de vorm in te vetten.
  • 180 ml ongezoete amandelmelk of sojamelk

Wat heb je nodig voor de vulling:

  • 3 grote jonagold appels
  • 150 gram gewelde rozijnen
  • 2 porties PDM
  • 1 portie toffee appel kaneel
  • 1 eetlepel speculaas kruiden.
  • 1 ei.

Wat moet je doen:
De rozijnen in een schaal met water doen en ongeveer 10 minuten of langer laten weken.
2 appels in blokjes snijden.
Daar 1 portie PDM bij doen en de speculaas kruiden zodat het een beetje in kan trekken.
Dan verder met het deeg.

Meng de droge ingrediënten in een grote kom.
Voeg de kokosolie toe en meng goed tot je kruimels hebt.
Voeg de amandelmelk toe en mix. Als de melk eenmaal opgenomen is, kneed dan het geheel tot een bal. In het begin kan het wat plakkerig zijn maar na zo’n 3-5 minuten kneden zou het deeg goed handelbaar moeten zijn.
En vet de vorm in.

Rol het deeg uit tot een cirkel ter grootte van de springvorm die je gaat gebruiken met nog wat extra voor de rand. Ik plaats vervolgens de springvorm over de bakmat met het deeg en draai het om. Het deeg zou in principe (grotendeels) heel moeten blijven. Snijd de rand met een mes en gebruik de resten om eventuele gaten op te vullen. En je kan wat reepjes snijden om er boven op te leggen of decoreren.

Dan de rozijnen afgieten en mengen met het appel mengsel.
Dan 1 appel in de blender doen met 1 portie PDM.
En 1 portie F1 toffe appel kaneel.

Dan het blender mengsel met de gemarineerde appelstukjes met rozijnen mengen.
Vervolgens het hele geheel in de taart vorm verdelen en afdekken met wat deeg strookjes.
En dan de bovenkant even afwerken en insmeren met wat opgeklopt ei.

Bak de taart 30 a 40 minuten in een voorverwarmde oven op 160ºC.
Controleer met een prikker of de taart al gaar is.
Laat vervolgens afkoelen (maar niet helemaal) om een heerlijk verantwoorde appeltaart als tussendoortje te eten!

Eet smakelijk!

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Contact

WHY-Coaching
P.C. Hooftlaan 50
7552 HG Hengelo (Ov).
06-239 66 666
[email protected]

Op afspraak

Maandag 08:30 – 12:00
18:00 – 21:00
Dinsdag op afspraak
Woensdag 08:30 – 12:00
18:00 – 21:00
Donderdag gesloten
Vrijdag 08:30 – 12:00
Zaterdag op aanvraag
Zondag gesloten

Pin It on Pinterest

Share This