Ingrediënten
- 1 rode ui
- 8 takjes peterselie
- 1⁄2 theelepel sumak
- 1 citroen
- 2 eetlepels olie
- zwarte peper
- 2 makreelfilets (2 x 100 gram)
- 2 volkoren broodjes
- handje rucola
Bereiding
- Pel en snijd een ui fijn en doe hem in een kom.
- Was de peterselie en snijd de blaadjes fijn.
- Voeg de peterselie en sumak toe aan de ui en roer goed.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Rasp de helft van de schil van een citroen en pers het sap uit.
- Meng de rasp en het sap met de olie en peper.
- Roer het mengsel goed en bestrijk beide kanten van de makreelfilets ermee.
- Grill de makreelfilets op een rooster aan beide kanten 2-4 minuten tot ze krokant zijn.
- Doe de oven uit, snijd de broodjes open en leg ze geopend op het ovenrooster. Sluit de oven weer.
- De restwarmte van de oven warmt de broodjes op.
- Haal de broodjes uit de oven, leg een makreelfilet op elk broodje en voeg de uiensalade en rucola toe.
- Besprenkel met citroen naar smaak en serveer.
Bron: voedingscentrum.nl