Pannenkoek gevuld met fruit (2 personen)

Ingrediënten

  • 75 gram volkorenmeel
  • 1ei
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1⁄2 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram fruit, bijv. 1 kiwi + paar aardbeien, stuk banaan + stukje sinaasappel
  • 2 eetlepels roomkaas light

Bereiding

  1. Doe het volkorenmeel, het ei en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door.
  2. Verhit een beetje vloeibare margarine in een koekenpan met een anti- aanbakbodem. Schep 1⁄2 van het beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek zachtjes bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is (tot er gaatjes ontstaan). Keer met behulp van een pannenkoekmes de pannenkoek om en bak deze nog ongeveer een minuut (tot hij los in de pan ligt). Bak op deze manier nog 1 pannenkoek.
  3. Maak het fruit schoon en snijd het klein.
  4. Bestrijk de pannenkoeken met de roomkaas, verdeel het fruit in het midden van de pannenkoek en rol ze op.

Bron: voedingscentrum.nl

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Contact

WHY-Coaching
P.C. Hooftlaan 50
7552 HG Hengelo (Ov).
06-239 66 666
[email protected]

Op afspraak

Maandag 08:30 – 12:00
18:00 – 21:00
Dinsdag op afspraak
Woensdag 08:30 – 12:00
18:00 – 21:00
Donderdag gesloten
Vrijdag 08:30 – 12:00
Zaterdag op aanvraag
Zondag gesloten

Pin It on Pinterest

Share This