Incir Uyutmasi (Turkse vijgenpudding 2 personen)

incir-uyutmasi

Ingrediënten

  • 8 gedroogde vijgen
  • 500 ml halfvolle melk
  • 6 halve walnoten
  • 1⁄4 theelepel kaneel

Bereiding

  1. Week de vijgen een uur in gekookt water.
  2. Snijd de vijgen in kleine stukjes.
  3. Verwarm de melk (niet koken), voeg de vijgen toe en wacht een aantal minuten.
  4. Prak of pureer de vijgen fijn.
  5. Doe het mengsel in 2 schaaltjes of glazen, laat het afkoelen en bewaar het een uur of 8 in de koelkast.
  6. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  7. Serveer met geroosterde walnoten en kaneel.

Bron: voedingscentrum.nl

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Contact

WHY-Coaching
P.C. Hooftlaan 50
7552 HG Hengelo (Ov).
06-239 66 666
[email protected]

Op afspraak

Maandag 08:30 – 12:00
18:00 – 21:00
Dinsdag op afspraak
Woensdag 08:30 – 12:00
18:00 – 21:00
Donderdag gesloten
Vrijdag 08:30 – 12:00
Zaterdag op aanvraag
Zondag gesloten

Pin It on Pinterest

Share This