
Ingrediënten
- 1 bosuitje
- 3 tomaten
- 1⁄2 avocado
- citroensap
- 3 eieren
- 3 eetlepels halfvolle melk
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Maak de bosui schoon en snijd hem klein. Houd wat van het groene deel achter.
- Was de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Neem het vruchtvlees van de avocado uit de schil en snijd het in kleine blokjes.
- Druppel er wat citroensap over. Meng er de blokjes tomaat en bosui door en maak op smaak met peper.
- Klop de eieren los met de melk en meng er de achtergehouden bosui door.
- Bak er in de hete margarine een omelet van.
- Verdeel de tomaten-­avocadosalsa erover en vouw de omelet dubbel. Geef er brood bij.
Bron: voedingscentrum.nl